Dagje uit naar Heksendoorn

Avonturenpark Hellendoorn. Voor mij is het pure nostalgie. Schoolreisjes, dagjes weg met oma, of met m´n beste vriendinnetje mee… de mooiste dagen heb ik beleefd bij Avonturenpark Hellendoorn. Ik schatte in dat het park voor mijn jongens pas leuk zou zijn over een aantal jaren. Maar wat hadden we er een leuke dag! Zeker nu het hele park in Halloweensfeer is omgetoverd tijdens Heksendoorn.

Hellendoorn in oktober

De hele maand oktober staat het park in het teken van Halloween, met de toepasselijke naam ´Heksendoorn´. Het thema is in het hele park doorgevoerd. Overal liggen hooibalen met pompoenen, staan er vogelverschrikkers en zijn skeletten opgehangen. Zelfs de shows zijn aangepast op het thema, inclusief heks Odelia. Daarnaast zijn er ook speciale attracties als echt spookhuizen (te eng voor mijn boys…. en voor mij) en een heksenschool. De heksenschool was een dikke hit! Tijn en Joes verdienden er zelfs een heus heksendiploma.

heksendoorn

Speciale Halloweenavonden tijdens Heksendoorn

Als jij thuis nog grotere Halloween fans hebt dan ik, reserveer dan de volgende data op je kalender: 19 oktober en 26 oktober! Op deze dagen is Avonturenpark Hellendoorn extra lang open. Je kunt kiezen voor de ‘Heksendoornavond’, waarbij het park tussen 17 uur en 19 uur een beetje spannender wordt gemaakt met loslopende griezels. Deze avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. De ‘Heksendoornavonden’ zijn geschikt voor alle leeftijden.
Voor echte daredevils zijn er de ‘Screams’. Vanaf 19.30 uur barst deze horroravond los en verandert het Avonturenpark in een doodeng park met diverse scare zones, spookhuizen, horror show, DJ en meer dan 150 scare actors. Hierbij is de adviesleeftijd 12+. Voor mij overigens totaal ongeschikt, ik ben echt superbang aangelegd in het donker.

Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn met jonge kinderen

Meer nog dat de mooie Halloweenaankleding was ik onder de indruk hoe leuk mijn vijf- en driejarige het hadden in het Avonturenpark. Omdat ik er zelf veel ben geweest vanaf een jaar of negen, deed ik de aanname dat het park voor kleintjes minder geschikt was. Er waren echter maar heel weinig attracties waar de boys te klein voor zijn. Mijn lief en ik vonden het te gek dat zelfs de wildwaterbaan tot de mogelijkheden behoorde met de jongens. Niet dat Joes durfde overigens…. maar het kón! Joes vond het dreumesgedeelte helemaal het einde. Een heel deel van het park is gericht op zijn leeftijd. Met een klein reuzenrad, vliegtuigjes, draaimolens. Alles wat je op de kermis kunt vinden en meer. Ook voor Tijn was het daar nog heel leuk overigens, zijn favoriete attractie is nu Baba’s ruimtereis.

Dus al is de herfst al in volle gang nu het oktober is en neemt de neiging om binnen bij de haard te gaan zitten toe, overweeg toch eens een dag lekker griezelen in Avonturenpark Hellendoorn!

Meer over Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn

Voor een overzicht van de openingstijden en de activiteiten tijdens Heksendoorn kun je het beste even kijken op de website van Avonturenpark Hellendoorn. Online koop je de tickets voor Heksendoorn trouwens ook met korting!

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.