Caravan pimpen: project Sleurhut

Door

We hebben een tweede huisje, in het bos. Klinkt als een droom he? Jawel, vorige jaar kochten wij voor een schrijntje ons eigen sleurhutje en reserveerden we een seizoensplek (!) op een camping zonder elektriciteit en met beperkte voorziening. Deze zomer zullen wij back-to-basic doorbrengen, maar dan wel in stijl. Maar eerst de caravan maar eens pimpen. Want de foto hierboven is zoals we hem kochten.

 

Project caravan pimpen

En dan weet je het wel, na het kopen van zo’n caravan begint het idee van het caravan pimpen te kriebelen. Pimpen zoals je dat wel eens ziet op pinterest of op sites als Caravanity, strak witte kastjes, een fantastisch vloertje, een stapelbed inbouwen en een écht matras in de master bedroom. Je ziet het helemaal voor je, alles prachtig aangelkeed, de kussens op opieuw bekleed, mooie gordijntjes en alles ‘klopt’. En dan vergeet je even dat dit alles niet je sterkste punt is. Dat kinderen overal met vieze vingers aan zitten en dat je al die spullen in een hele kleine ruimte moet opbergen.

 

Het caravan pimpen stond even ‘on hold’

Tot een tijdje geleden had ik een excuus, de caravan stond namelijk bij de camping-eigenaar in de stalling. We konden er niet bij. Maar sinds begin deze maand staat ons boshuisje klaar op de camping om door ons onder handen genomen te worden. Om mij op dit project voor te bereiden maakte ik alvast een moodboard tijdens een workshop die Marloes van Roodbosch Interieurstyling voor Vettt gaf. Twee vliegen in één klap. En zie hier het resultaat:

 

Caravan pimpen

 

Tot mijn grote vreugde ontdekte ik ook nog een bedrijf in Almelo die alles van het pimpen van caravans weet, althans dat dacht ik. Op een zonnige zaterdag reden we naar De Glampingstore. Ik verwachtte hier een verzameling van gepimpte caravans aan te treffen, ik had het blijkbaar wat mooier gemaakt dan het was. Na lang zoeken ontdekte ik één gepimpte caravan. Deze is ter inspiratie te bekijken. De website Caravanity en In de Hippe Kip zijn overigens wel bijmakers als je een caravan wilt pimpen.

De tussenstand

Inmiddels staat de caravan op zijn plek in prachtig Vasse (bij ons voor de deur was makkelijker geweest maar geen optie). De voortent staat, daar zijn overigens de nodige woorden aan vuil gemaakt. De caravan is zo goed als helemaal schoongemaakt en gestript, de frontjes van de kastjes en deurtjes liggen thuis om geschilderd te worden. Ik heb de oude naaimachine van mijn moeder laten maken op een topadres (Leliestraat, Enschede), ik kan dus aan de slag met de gordijnen en kussens. Gordijnen lukt nog wel, kussens ga ik eerst proberen te reinigen bij een stomerij ofzo. Zo kan ik dat project nog een beetje uitstellen. Want prioriteit is nu dat we er zo snel mogelijk in kunnen. De man des huizen zit in mei 4 weken in Sri Lanka, zou helemaal te gek zijn als het daarvoor af is. Het lijkt mij nogal kansloos…maar ik hou hoop.

Ervaring gezocht!

Heb jij ervaring met het pimpen van een caravan? Heb jij ooit zo’n project aangepakt? Heb je tips voor ons? En mocht je nog een handige Harry kennen die ik absoluut moet inschakelen dan hoor ik het ook heel graag. Alle HULP is WELKOM. Het lijkt mij helemaal te gek om straks in het bos, bij ons gepimpte huisje aan het kampvuur te zitten. Maarja, dan moet er echt nog wel iets gebeuren.

To be continued…

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.