Aanrader voor vakantie of weekend weg: Camping Scheldeoord (Zeeland) + doe-tips (2)

Door

Tijdens pasen logeerden wij bij Camping Scheldeoord in Zeeland. Heerlijk was het, en we deden heel veel leuke ontdekkingen! Hierbij deel 2 van ons paasweekend in Zeeland met handige tips voor jullie. Deel 1 lees je trouwens hier.

Tip 1: Huur een chaletje!

Onze kampeeruitrusting is minimaal. Een koepeltentje voor 3 personen, daar blijft het eigenlijk wel bij. Heel lang was dat meer dan genoeg, maar dat gaat nu helaas niet meer werken. Omdat we meestal (als we op vakantie gaan) voor verre reizen kiezen hebben we de uitrusting ook nog niet nodig gehad. Enne, het zou ook niet in onze auto passen. Blij waren we dus met een chaletje op de camping. Het camping gevoel vinden we heel leuk en dat heb je bij Scheldeoord zeker. We sliepen in een chaletje wat ontzettend comfortabel was helemaal met een baby van bijna 12 weekjes.

Camping Zeeland

Tip 2: Doe een rondje door je keuken en koop de rest lekker daar

Echt koken hebben we tijdens ons weekendje Scheldeoord niet gedaan, dat was ook niet nodig. Bij de camping horen 3 horecagelegenheden, waarvan twee zich op de camping bevinden en eentje vind je op de dijk. Die hebben we allemaal uitgeprobeerd :-). De eerste avond aten we op de dijk bij Strandbrasserie De Landing. Een prachtige locatie met een geweldige kaart.

Camping Scheldeoord

Strand Brasserie De Landing bovenop de dijk. Heerlijk plekje!

De tweede avond aten we in het restaurant op de camping. Tijdens het eten kwam Scheldo de beer nog even een bezoekje brengen. Voor- en na het eten zagen we Pippa trouwens niet, ze kon lekker haar energie kwijt in de binnenspeeltuin naast het restaurant. De laatste avond bezochten we de camping cafeteria. Ik ging wat afhalen om in ons chaletje op te eten, dat was ook gelijk het einde van het mooie weer. Ik maakte noodgedwongen mijn eerste sprintje na de bevalling en kwam zwaar buiten adem in de chalet aan. Het kwam met bakken uit de lucht!

Wat ik trouwens altijd doe als we met de auto weggaan is een klein rondje door de keuken. Ik gooi dan wat vaste dingen in een tas (diksap, hagelslag, boter, zout, peper, koffiemelk, suiker, thee en honing). Ruimte om een mand vol boodschappen mee te nemen hebben we niet en waarom zou je ook. Het is net zo relaxed om daar even wat in te slaan. Op de camping zit een hele fijne en nette supermarkt. Wim die de supermarkt runt is ontzettend vrolijk en behulpzaam. Ik sloeg hier de aanvullende boodschappen in en ze hebben er heerlijke vers afgebakte broodjes voor het ontbijt. Handig en lekker!

 

Tip 3: Ga op avontuur in de Tropical Zoo

Bij een vakantie in Nederland hoop je natuurlijk altijd dat het mooi weer wordt. Nou schijnt het in Zeeland veel vaker mooi weer te zijn dan op andere plekken in Nederland, maar mocht je toch een dagje met minder weer treffen; niet getreurd. Ik weet namelijk zeker dat je onwijs blij gaat worden van de Tropical Zoo. De Tropical Zoo ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden vanaf camping Scheldoord in het plaatsje Kwadendamme. Het is van oorsprong een vlindertuin maar inmiddels is het uitgegroeid tot een mini-jungle. Ontzettend gaaf! Je vindt er tropische dieren (leguanen, reuzenschilpadden, allerlei mooie vogelsoorten, vlinders, reptielen en nog veel meer).

Camping Scheldeoord

Tropical Zoo

Tropical Zoo

Daarnaast is er nog Dinoland, Kids Jungle, buitenspeelbos en nog veel meer. Tof he? Voor meer info neem je een kijkje op de website van de Tropical Zoo.

Tropical Zoo

Tip 4: Ontdek de verhalen achter de mosselen en oesters in Yerseke

In Yerseke zouden we oesters gaan proeven. Ik wist heel eerlijk gezegd helemaal niet dat Yerseke zo’n zeevruchtenparadijs is. Het barst er van de oesterkwekerijen; geweldig! De hele straat zit er vol mee!

Oesterij Yerseke

De ingang van De Oesterij

Bij De Oesterij kregen we een rondleiding inclusief proeverij. Misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt met kinderen, maar wij vonden het ontzettend gaaf. Je loopt wel continu langs het water dus met peuters is het misschien niet de handigste activiteit. De dame die de rondleiding deed kon het allemaal heel mooi vertellen, de tijd vloog voorbij.

Oesterij Yerseke

Bij de Oesterij worden zowel mosselen als oesters gekweekt. Pippa mocht allerlei schelpjes en krabbetjes vasthouden, dat vond ze reuze interessant en de rest van de groep vond het volgens mij ook wel geinig dat er een kind bij was. Pippa is dol op mosselen dus voor haar was het ook wel erg leuk om allemaal te zien. Na afloop gaan we via de winkel, waar nog over de kreeften verteld wordt naar ‘de proeverij’. De proeverij een ontzettend mooi aangelegd horecagedeelte waar we na konden genieten van een paar oesters met een fijn wijntje. Life’s good! Voor Pippa hadden ze minipizza’s :-). Na afloop kochten we nog wat oesters om mee te nemen in de bijbehorende winkel. Voor meer info: De Oesterij.

Oesterij Yerseke

Dit was geen match made in heaven 🙂

Tip 5: Pak de Stoomtrein

Er is een stoomtrein die door Zeeland rijdt, hij legt het traject Goes-Borsele af. De stoomtrein vertrekt eigenlijk vlakbij camping Scheldeoord, ik gok dat het 5 minuutjes rijden is. En hij stopt in het plaatsje Kwadendamme, jaja, daar waar de Tropical Zoo is. Slim dat we zijn reden we naar het station, we stapten in in Hoedekenskerke en stapten uit in Kwadendamme.

Stoomtrein Zeeland

Stoomtrein Goes-Borsele

Bij station Kwadendamme was de Tropical Zoo letterlijk om de hoek. De stoomtrein is erg leuk, het is even alsof de tijd heeft stil gestaan. Ons ritje duurde wel heel erg kort, ik gok dat we er met 10 minuutjes waren. Het enige nadeel van de stoomtrein is dat ze met een dienstregeling werken. Om 15.00 zou de trein terugrijden. Maar wij waren zo enthousiast over de Tropical Zoo dat we om 15.00 nog helemaal niet klaar waren. Fuck it. We zouden wel zien hoe we terug zouden komen. Tijdens het wandelen door de Tropical Zoo vroeg ik me wel af of er taxi’s zouden rijden, het waren echt allemaal hele kleine plaatsje in het gebied waar we zaten. Ik kon me niet voorstellen dat daar een taxi bedrijf zou zitten. Uiteindelijk is Maurice in een half uur terug gelopen (via het spoor, waar hij ook weer weggestuurd werd :-)) naar de auto om ons weer op te halen in de Zoo. Pippa zat ondertussen alweer in de Kids Jungle.

Stoomtrein Zeeland

Tip 6: Geniet van de rust

In de zomervakantie zal het ongetwijfeld anders zijn, maar wat een rust daar in de omgeving van Baarland. Wegen waar je bijna niemand tegen komt, een stoomtrein waar je maar met een paar mensen in zit en prachtige vergezichten. Wat was het heerlijk rustig, vaak kregen wij het gevoel dat de tijd gewoon een beetje had stil gestaan. Vooral in de kleine dorpjes waar we geen nieuwbouw zagen en waar je nog van die mooie authentieke kruidenierswinkeltjes vindt. Heerlijk!
Pippa ging vrijdag avond naar bed met ontzettende jeuk en rode wangen, dat werd er de volgende dag niet beter op. Op zaterdag ben ik met haar langs de huisartsenpost in Goes gegaan, ook daar was het ontzettend rustig. Bleek dat ze waarschijnlijk de 5e kinderziekte had. Gelukkig heeft ze er verder in het weekend niet heel veel last van gehad. Wij hebben topdagen gehad in Zeeland. Voor ons is het zeker voor herhaling vatbaar, we houden er dan ook wel van om lekker op pad te zijn. Camping Scheldeoord bevindt zich op een erg mooie locatie.

Camping Scheldeoord

Camping Scheldeoord is echt een familiecamping, het ligt in de ‘zak van Zuid-Beverland’ in het plaatsje Baarland. Gelijk aan de zeedijk van de Westerschelde en direct naast het Scheldestrandje. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte polderlandschappen, slingerende dijken, boomgaarden en een prachtige natuur zijn kenmerken voor dit gebied.

Camping Scheldeoord

Het voelde voor ons ontzettend rustig aan, ondanks dat we hier in het paasweekend waren.  Voor kinderen is er erg veel te doen. Zowel op de camping zelf, waardoor het makkelijk is voor de kids om andere kinderen te ontmoeten als buiten de camping.  In de dagen dat wij in Baarland doorbrachten maakten we een ritje met de stoomtrein, bezochten we de Oesterij en de Tropical Zoo. Ohja en de huisartsenpost in Goes :-). Maar er is nog veel meer te doen, zoals het bezoeken van de Schaapskooi, Neeltje Jans, het miniatuurpark Mini Mundi of een van de vele musea in de buurt. Bij de receptie op de camping is een mooi informatiebord waar je al je inspiratie voor leuke dingen in de buurt kunt verzamelen.

Meer weten over Camping Scheldoord? Neem een kijkje op de site: Camping Scheldeoord.

Camping Scheldoord

 

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.