Een Vettt buitenbad in Nordhorn

Duitsland heeft een boel leuke buitenbaden. Sam (13), Thabang (9) en ik gingen speciaal op pad om het buitenbad in Nordhorn te testen. We hebben ondertussen al aardig wat zwembaden gezien en we zijn erg benieuwd of deze ook tot de leukere zwembaden behoort? Je leest onze ervaringen hieronder.

Buiten plonzen

Op een mooie zonnige dag gingen we richting Nordhorn. We vonden nog net een parkeerplekje vlakbij het zwembad van Nordhorn, later zagen we een nog veel grotere parkeerplaats, er is dus plek genoeg. Wij betalen met z’n drieën 10,50 euro… dat vind ik niet duur en ben ineens nog veel nieuwsgieriger. Er is een mooi afgescheiden peutergedeelte met fonteinen en ondiep water. Ook zien we een plek waar je met water en zand kan spelen, dat is altijd leuk en verveelt nooit. We lopen door naar een groot buitenbad en ploffen onze spullen op drie ligbedden.

buitenbad nordhorn

Eerst lopen we richting de duikplanken, deze worden uitvoerig getest door mijn beide mannen. Even later worden de verschillende glijbanen gecheckt. We beginnen bij de makkelijkste en nemen daarna de andere soorten. Hoewel… die rode heb ik niet genomen, Thabang maar 1x en Sam de hele tijd (zelfs ondersteboven), die kon er geen genoeg van krijgen.

buitenbad nordhorn

buitenbad nordhorn

Ondertussen wordt er omgeroepen in het Duits én Nederlands dat ‘de golven’ komen. We weten niet hoe snel we bij het golfslagbad moeten geraken. En ik moet zeggen, geen kinderachtige golven, maar echt gave, mooie, hoge golven. Het badpersoneel is overal en houdt streng toezicht. Regelmatig hoor je gefluit en wordt er een badgast gecorrigeerd. Op een gegeven moment werd de grote duiktoren geopend. Afwisselend mag je dan springen van 3 meter, 5 meter of 7,5 meter. Er is zelfs een duikplank op 10 meter, whaaaaa ….. dat is me ‘net’ iets te hoog. Maar wel ontzettend cool. Sam jumpt van de 7,5 meter, hoe stoer is dat!

buitenbad nordhorn

Een kijkje bij het binnenbad

Natuurlijk nemen we ook even een kijkje bij het binnenbad. Hier is een apart deel waar kleine kinderen heerlijk kunnen spelen. Ook heb je een klimwand in het zwembad wat verderop ligt, dat hebben we nog nooit gezien. Als je boven bent kan je aan de bel slingeren en dus iedereen even laten horen dat je het hoogste punt hebt bereikt. Ook is er een lange glijbaan van 75 meter. Je kan zelfs op de monitor bekijken hoe snel je naar beneden bent geroetsjt . Er is een kleine sauna waar je terecht kunt.

buitenbad nordhorn

Vlakbij de ingang is een soort snackbar waar je eten en drinken kunt kopen, voor zachte prijsjes. Als je lekker wilt zitten is er achter bij het zwembad een wat uitgebreidere horecagelegenheid. Wij hebben dat gedaan. Het was fijn om daar even rustig te eten op het terras. Er staat bij het begin een ijscokraam met ijsjes en slush-puppy. We moesten alles checken, dus dit hebben we ook geïnspecteerd, mmmm.

Buitenbad Nordhorn, de conclusie:

  • Wauw, gaaf!
  • Het is niet duur
  • Er is veel toezicht en aandacht voor veiligheid
  • Voor elke leeftijd uitdagingen: van fonteinen, glijbanen, een golfslagbad tot aan duiktoren
  • Er zijn ontsnappingsmogelijkheden bij een regenbui… het binnenbad!
  • Meer info kan je vinden op: buitenzwembad Nordhorn

Ik kan niks negatiefs bedenken eigenlijk, dus wij gaan zeker binnenkort weer naar dit Vettte zwembad! Jullie ook?

COVID-19: Reserveer jouw plek

Conform de Corona-maatregelen is het belangrijk dat je je tickets online reserveert, zo kom je ook niet voor een dichte deur te staan. Reserveren kan online via deze link. Daarnaast is het dragen van een mondkapje op een aantal plekken verplicht.

Andere leuke zwembaden en zwemvijfers in Duitsland

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.