Waarom afvallen mij als moeder leuker maakte 

Ik heb altijd al gestruggled met mijn gewicht. Al vroeg in mijn tienerjaren kwamen de kilo’s er heel langzaam bij. Ik voelde me rond mijn 15e eigenlijk al heel dik, terwijl als ik nu foto’s zie ik denk; wat was ik daar slank! Daarom bleven die kilo’s eraan komen. Af en toe ging er tijdens een dieet wat af, maar nooit meer dan 12 kilo. En die bleven er op de lange termijn ook nooit af. Na de bevalling van dochter Lore (ik was ondertussen al 27 jaar) was ik op mijn zwaarst en wist ik dat ik er met een ‘gewoon’ dieet nooit zou komen. Toch heeft het toen nog twee jaar geduurd voordat ik dé stap maakte naar een maagoperatie. Die heb ik vorig jaar april dan eindelijk ondergaan. En afvallen als moeder heeft me een stuk leuker gemaakt.

De stap zetten

Van te voren was het niet iets wat ik zomaar besloot. Er zitten natuurlijk risico’s aan zo’n operatie. Niet alleen aan een operatie überhaupt, maar ook daarna. Het kan zijn dat je tegen bepaald eten niet meer kunt of dat je last krijgt van zogenaamde ‘dumpings’. En dat kan flink lastig zijn als je ook nog een kleine thuis hebt lopen. Bijna een jaar later ben ik reuze blij dat ik toch die stap heb genomen, ik heb er eerder spijt van dat ik ‘m niet eerder heb gemaakt. Ik ben nu 50 kilo afgevallen. En jeee, wat een gewicht is dat zeg. Je kunt je dan vast wel voorstellen dat ik heel anders door het leven ga nu.

afvallen als moeder

Hoe ik veranderde als persoon

Op de eerste plaats heeft het me natuurlijk veranderd als persoon. Ik ben een stuk zelfverzekerder geworden. Ik vind het heerlijk om gewoon te wandelen of fietsen, want dat kan nu zonder problemen. Ik vond sporten echt verschrikkelijk vroeger, nu kan ik oprecht genieten van een les bodypump in de sportschool. Uitgaan was niet aan mij besteed. Ook al had ik best wel lak aan mensen die me aankeken, toch voel je je dan niet fijn op de dansvloer. En shoppen deed ik liever alleen, zodat vriendinnen niet zagen welke maat ik moest kopen. Tegenwoordig moeten mensen op mij wachten in een kledingwinkel! Ook in mijn werk merk ik dat ik zelfverzekerder ben geworden.

Afvallen als moeder: hoe ik een andere mama werd

Maar door af te vallen als moeder ben ik misschien nog het meest veranderd. Mijn driejarige meid heeft een leukere moeder gekregen. Voor mijn operatie werkte ik minder en was ik in totaal drie dagen met haar alleen. Tegenwoordig hebben Lore en ik één dag met z’n tweetjes en in het weekend twee dagen met het gezin. Ik moet tegenwoordig de dagen zo inplannen dat we ook écht wel rust pakken – iets wat een kind gewoon nodig heeft. De andere dagen zijn we gewoon meer op pad. Stukje wandelen naar de speeltuin, fietsen naar familie of vrienden of werken in de tuin of stoeien en springen op de bank (bij ons thuis mag dat ;-)). Ik ben veel, maar dan ook veel, actiever geworden.

Ik ben niet meer van het ‘ja, doen we straks’ en het dan vervolgens helemaal niet doen. Ik zeg niet meer ‘zullen we met de auto gaan?’, maar zet automatisch de fietsen buiten (behalve als het regent, dat dan wel weer). Ik verzin geen smoesjes om niet iets actiefs te doen, ik doe het gewoon. Ik zeg ja, in plaats van nee of misschien. Paardje rijden door de kamer, mee van de glijbaan af of samen op het springkussen. Ik ben dan liever de gekke moeder waarvoor Lore zich straks gaat schamen! Ik ga voor de: ‘mam, hou op, kom van die trampoline af’.

Lekker gek doen, I love it! Dit zat er waarschijnlijk altijd al wel in, maar verstopt onder 50 kilo lichaamsvet.

Ik ben benieuwd, ben jij misschien ook veel afgevallen of wil je afvallen als moeder? Je mag me op mijn Instagram altijd een berichtje sturen!

afvallen als moeder

Samen op de roetsjbaan – zou ik eerder nooit doen!

afvallen als moeder

Maar we eten af en toe ook nog wel wat lekkers

Eerdere blogs op VETTT over afvallen als moeder

We schreven al eerder over het verliezen van gewicht als moeder. In de blogs van Annebel krijg je een kijkje hoe zij van haar kilo’s is afgekomen en hoe zij het afvallen als moeder heeft aangepakt.

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.